Meest recente artikelen

Gezonde picknickgerechten: wat raadt Karolien Olaerts aan?

Ze deelt haar persoonlijke favoriet

Gezonde picknickgerechten: wat raadt Karolien Olaerts aan? Artikel

Wanneer het zonnetje komt piepen kan een picknick uiteraard niet ontbreken. Maar hoe maak je nu gezonde picknickgerechten? We vroegen het aan Karolien Olaerts.

Karolien Olaerts schreef al verschillende boeken over gezond eten. Ze heeft ook een eigen podcast. Met al onze vragen over gezondheid kunnen we dus bij haar terecht. Deze keer: gezonde picknickgerechten. Wat raadt Karolien aan? 

Het antwoord van Karolien

"Frittata! Je kunt er allerlei groenten in kwijt, maar ook blokjes aardappel, wat kaas en verse kruiden. Het geheel wordt samen­gehouden door eieren, waardoor een fritatta steeds rijk is aan waardevolle eiwitten en een bron is van onder meer vitamine B12, vitamine D, ijzer en zink. Ik heb altijd alles in huis om een frittata te bereiden en het fantastische aan dit gerecht is dat je het zowel koud als warm kunt serveren. Ik hou ervan om frittata in plaats van in een pan in een springvorm te bereiden, volgens hetzelfde principe als een quiche, maar dan zonder deegbodem. Op die manier bekom je een dikke taart, die je in mooie, stevige punten kunt snijden. Een frittatacombinatie die ik super vind, zijn groene asperges, broccoli en feta."

Nog meer gezonde picknickgerechten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen