Meest recente artikelen

Hoeveel eten moet je voorzien voor een picknick of brunch?

Altijd de juiste hoeveelheid

Hoeveel eten moet je voorzien voor een picknick of brunch? Artikel

Picknicken of brunchen is erg gezellig, maar inschatten hoeveel eten je moet voorzien is niet altijd makkelijk. Met deze richtlijnen heb je nooit meer te veel of te weinig.

Natuurlijk hangt de hoeveelheid die iemand eet af van persoon tot persoon, maar deze algemene richtlijnen kunnen je alvast een idee geven van de gemiddelden.

Chips

Voor 10 mensen voorzie je zo'n 50 ml dipsaus en 500 gram chips.

Hapjes

Voorzie in totaal zo'n 12 porties hapjes per persoon. Dit lijkt erg veel, maar dit is inclusief kaasblokjes, olijven… en hoeft niet te betekenen dat je twaalf verschillende hapjes moet voorzien. Komen er vijf gasten en heb je zes soorten hapjes? Dan moet je van elk hapje dus 10 porties voorzien. Tijdens een picknick of brunch zit je vaak een paar uur in het park of aan tafel. Je gasten zullen dus wat meer eten dan normaal.

Drankjes

Een fles wijn van 75 cl is goed voor zo'n vier tot zes glazen. Serveer je bier? Reken dan drie pintjes per persoon. Uit een fles frisdrank haal je acht tot tien glazen. De gemiddelde gast drinkt tussen de drie en de vier drankjes op twee of drie uur tijd. Als het erg warm is, voorzie je best wat extra water of andere drankjes.

Hoofdgerechten

Voorzie zo'n 250 gram aan bijgerechten en 250 gram aan hoofdgerechten per persoon.

Voor salades en groenten kun je volgende richtlijnen gebruiken (je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te maken):

Dessert

Éen stuk taart of twee koekjes per gast is normaal voldoende. Op een picknick of brunch is het ook altijd leuk om wat fruit te voorzien. Maak je een fruitsalade? Voorzie dan 100 tot 150 gram per persoon.

Bestek

Ook bestek mag je niet vergeten op je picknick. Je brengt best twee bekers per persoon mee, een voor alcoholische dranken en een voor frisdrank of water. Reken ook op twee bordjes en vier servetten per persoon.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen