Meest recente artikelen

Bimi, wat is dat eigenlijk?

En wat maak je ermee?

Bimi, wat is dat eigenlijk? Artikel

Bimi duikt alsmaar vaker op in recepten en nóg vaker op je bord op restaurant. We zochten uit wat het precies is en wat je ermee kan klaarmaken.

Om zo onbekend te zijn heeft de groente wel erg veel synoniemen. Je kent ze misschien als baby- of aspergebroccoli. Het wordt soms ook broccoletti of broccolette genoemd. Bij Libelle Lekker gebruiken we vooral de benaming 'broccolini'. Bimi is namelijk gewoon een merknaam die een van de producenten eraan gegeven heeft.

Bimi is geen minibroccoli

Broccolini heeft een lichte broccolismaak maar is niet hetzelfde als een minibroccoli. Het is namelijk een kruising van de gewone broccoli en kailan. Kailan is een soort van Chinese bladgroente of kool die gekend staat als 'Chinese broccoli'.

Broccolini lijkt wel wat op een broccoliroosje maar is een pak kleiner, frisgroen en heeft een lange steel. De groente is zoeter dan broccoli én blijft lekker knapperig na het koken. Dat de bimi soms aspergebroccoli wordt genoemd komt omdat hij ook wat naar groene asperge smaakt.

Wat kun je ermee maken?

De broccolini werd gekweekt in Japan. Hij wordt daarom veel vaker gebruikt in de Aziatische keuken dan bij ons. Althans tot nog toe, want hij verovert stilaan onze keukens. Het is dan ook een leuk, lekker en veelzijdig ingrediënt. Je eet 'm zonder te schillen, enkle het harde uiteinde onderaan mag eraf. Je kunt de bimi wokken, stomen, koken, grillen, bakken en roosteren in de oven. Maar ook rauw is hij lekker.

Bewaren doe je in de koelkast. In de groentela blijft hij tot vijf dagen goed. Invriezen kan ook, wel nadat je de groente even geblancheerd hebt.

Geen broccolini te bespeuren bij je groenteboer? Broccoli, groene asperges en zelfs courgette zijn goede alternatieven. Oh ja: net zoals broccoli is bimi echt supergezond en een goeie bron van kalium, calcium foliumzuur, vitamine A en C.

Wat is er lekker met bimi?

Benieuwd wat je er allemaal mee kunt maken? In deze 20 gerechten komt de broccolini of bimi helemaal tot z'n recht. Wil je de recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen