Salade met balletjes van kipgehakt, broccolini en radijs
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade met balletjes van kipgehakt, broccolini en radijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fris en slank slaatje.

bereiding
  1. 1

    Meng het kipgehakt met het ei en paneermeel, rol er balletjes van en bak ze rondom gaar in een scheut olijfolie.

  2. 2

    Kook de broccolini of broccoliroosjes beetgaar in gezouten water. Spoel ze onmiddellijk met koud water en laat uitlekken op keukenpapier. Halveer de radijsjes, maar laat het bladgroen eraan.

  3. 3

    Voor de dressing: rasp en pers een ½ citroen, pel en plet een teentje knoflook en snipper een eetlepel bieslook fijn. Meng samen met de yoghurt en met ½ kl gerookt paprikapoeder.

  4. 4

    Leg onderin het bord een handvol bladsla, beleg met de broccolini, de radijzen, de kipgehaktballetjes en de yoghurtsaus. Serveer de dressing er nog apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng het kipgehakt met het ei en paneermeel, rol er balletjes van en bak ze rondom gaar in een scheut olijfolie.

  2. 2

    Kook de broccolini of broccoliroosjes beetgaar in gezouten water. Spoel ze onmiddellijk met koud water en laat uitlekken op keukenpapier. Halveer de radijsjes, maar laat het bladgroen eraan.

  3. 3

    Voor de dressing: rasp en pers een ½ citroen, pel en plet een teentje knoflook en snipper een eetlepel bieslook fijn. Meng samen met de yoghurt en met ½ kl gerookt paprikapoeder.

  4. 4

    Leg onderin het bord een handvol bladsla, beleg met de broccolini, de radijzen, de kipgehaktballetjes en de yoghurtsaus. Serveer de dressing er nog apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.