Wrap met broccolini, kip en pesto van rode biet
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wrap met broccolini, kip en pesto van rode biet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze wrap met kip is klaar in 20 minuten en ideaal als lunch! 

bereiding
  1. 1

    Spoel de broccolini en prinsessenbonen. Breng 1 liter gezouten water aan de kook. Kook de broccolini 2 minuten. Haal de broccolini uit het water en kook in dezelfde pot de prinsessenbonen 8 minuten. Giet de prinsessenbonen af, koel af onder stromend koud water en laat uitlekken.

  2. 2

    Spoel de verse munt en hak fijn. Meng de prinsessenbonen, broccolini en munt met de wittewijnazijn en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout en zet in de koelkast.

  3. 3

    Maak de pesto. Rooster de cashewnoten in een droge pan en laat afkoelen. Pel de kno ook. Snij de rode bieten in grove stukken. Rasp de parmezaan. Mix de knoflook, rode biet, cashewnoten, parmezaan en olijfolie in de blender tot een pesto. Kruid met peper en zout en zet koel.

  4. 4

    Snij de kip in reepjes. Verhit olijfolie in een pan en bak de kipreepjes goudbruin. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Maak de wraps. Besmeer elke wrap met wat rodebietenpesto. Beleg met de salade van broccolini, prinsessenbonen en kipreepjes. Rol de wrap op en serveer met wat extra verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de broccolini en prinsessenbonen. Breng 1 liter gezouten water aan de kook. Kook de broccolini 2 minuten. Haal de broccolini uit het water en kook in dezelfde pot de prinsessenbonen 8 minuten. Giet de prinsessenbonen af, koel af onder stromend koud water en laat uitlekken.

  2. 2

    Spoel de verse munt en hak fijn. Meng de prinsessenbonen, broccolini en munt met de wittewijnazijn en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout en zet in de koelkast.

  3. 3

    Maak de pesto. Rooster de cashewnoten in een droge pan en laat afkoelen. Pel de kno ook. Snij de rode bieten in grove stukken. Rasp de parmezaan. Mix de knoflook, rode biet, cashewnoten, parmezaan en olijfolie in de blender tot een pesto. Kruid met peper en zout en zet koel.

  4. 4

    Snij de kip in reepjes. Verhit olijfolie in een pan en bak de kipreepjes goudbruin. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Maak de wraps. Besmeer elke wrap met wat rodebietenpesto. Beleg met de salade van broccolini, prinsessenbonen en kipreepjes. Rol de wrap op en serveer met wat extra verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.