Recept

Rode risotto met bimi, krokante boerenkool en kalkoeninvoltini

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Risotto met extra groente.

Natalie tipt!

“Liever geen vlees? Vervang de kalkoenlapjes dan door een bolletje romige burrata en de kippenbouillon door groentebouillon. Als je nog wat gerookte zalm hebt, kun je die er ook bij serveren. Sowieso blijft er boerenkool over. Maak er een pesto van of rooster de blaadjes in de oven tot krokante chips.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Verhit olijfolie in een ovenvaste gietijzeren pot. Pel en snipper de sjalot en de knoflook en stoof ze aan in de olijfolie. Voeg de Griekse pasta toe en schep om tot alle korrels glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes en de rode pesto toe en schep om. Blus met de kippenbouillon en zet de pot, met deksel, zo’n 20 à 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak intussen de boerenkool schoon en verwijder de harde nerven. Leg ze samen met de bimi op een met bakpapier beklede bakplaat, kruid ze met peper, zout en chilivlokken naar smaak en doe er een scheutje olijfolie bij. Zet de groenten de laatste 10 minuten samen met de risotto in de oven. Schep de risotto intussen nog eens om.

  3. 3

    Kruid de kalkoenlapjes met peper en zout. Snij de mozzarella in 4 reepjes en leg op elk kalkoenlapje een reepje mozzarella. Plooi de lapjes dubbel en maak ze vast met een prikkertje. Verhit boter en olijfolie in een pan en bak de kalkoeninvoltini rondom goudbruin en krokant. Zet de pan eventueel nog mee in de oven.

  4. 4

    Neem de groenten en de risotto uit de oven en schep ze samen om. Breng de risotto op smaak met de geraspte parmezaan en laat hem nog 2 minuten staan. Serveer de risotto met de kalkoeninvoltini.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rode risotto met bimi, krokante boerenkool en kalkoeninvoltini

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!