Meest recente artikelen

Dit zijn de populairste broden

Wat je zelf bakt...

Dit zijn de populairste broden Artikel

Dat ook jullie een ambachtelijk broodje weten te smaken, mag wel duidelijk zijn. Van zuurdesem- tot speltbrood, notenbrood tot naan... Er werd druk naar recepten gezocht om zelf thuis te bakken. Dit zijn de populairste broden van het voorbije jaar.

1. Appelcakebrood

Is het een brood? Of is het een cake? We gunnen het appelcakebrood het voordeel van de twijfel, met de goedkeuring van Sandra Bekkari. Maar dat jullie dol zijn op cake (en op Sandra) speelt wellicht voor iets mee in het succes van dit recept. De absolute nummer één van de populairste broden!

2. Eenvoudig wit brood

Keep it simple, eenvoud siert: onder dit motto kiezen jullie massaal voor simpel witbrood als jullie thuis aan het bakken slaan.

3. Basis zuurdesembrood

De trendsetters onder de Libelle Lekker-lezers durven dit hippe brood aan. Gelijk hebben jullie: hoe lekker is dit zuurdesembrood niet? Hier nog even onze tips.

4. Klassiek bruin boerenbrood

Maar ook deze stevigerd blijft erg in zwang bij de thuisbakkers. Zo’n bruine boterham smaakt immers iedereen!

5. Notenbrood

Lekker met kaas maar ook in heel wat andere recepten. Dit notenbrood is dan ook uitgegroeid tot een echte basic in jullie broodbakrepertoire.

 

6. Speltbrood

Het middeleeuwse broodje maakte een flinke comeback de voorbije jaren, om zichzelf naar de zesde plaats te katapulteren in deze lekkerste lijst. Speltbrood is immers erg voedzaam én Sandra Bekkari-approved. Ook leuk is de no-knead versie, zonder te kneden dus.

7. Rozijnenbrood

Wat gebraad is voor het zondagse middagmaal, is rozijnenbrood voor het ontbijt of de brunch op zondag. Van ons mag je het de hele week door verorberen én bakken, natuurlijk. Maar dat deden jullie al – goed voor een zevende plaats.

8. Pompoenbrood

Wat kan je nog doen met pompoen? Dat is de vraag die iedereen zich stelt in het seizoen. Behalve dan de ijverige thuisbakkers (en jullie zijn met véél) die onze herfstfavoriet in een brood omtoverden.

9. Supersnel homemade naanbrood

Het hoeft niet altijd uit onze eigen baktraditie te komen. Kijk bijvoorbeeld naar dit naanbrood. Met z’n snelheid, eenvoud en veelzijdigheid wist dit platbrood uit de Indiase keuken vele bakkersharten te veroveren.

10. 100% roggebrood

Dit gezonde bakrecept wist op het nippertje z’n plaats op te eisen tussen de 10 populairste broden. Het vertrekt van dezelfde basis als het veelgemaakte zuurdesembrood, en is minstens even voedzaam én lekker.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen