Klassiek bruin boerenbrood
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Klassiek bruin boerenbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe beide bloemsoorten in een kom. Meng er de gedroogde gist en de suiker door. Maak er een kuiltje in en doe er het water en de boter in. Meng er beetje bij beetje de bloem door. Voeg het zout toe en kneed gedurende 10 minuten tot een elastisch deeg. Voeg eventueel extra bloem toe als het deeg te plakkerig wordt. Laat in een kom afgedekt met een vochtige doek 45 minuten rijzen op een warme plek tot het in volume verdubbeld is.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het brood in 40 minuten goudkleurig en knapperig. Laat afkoelen op een rooster. Snij het brood pas als het volledig afgekoeld is. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe beide bloemsoorten in een kom. Meng er de gedroogde gist en de suiker door. Maak er een kuiltje in en doe er het water en de boter in. Meng er beetje bij beetje de bloem door. Voeg het zout toe en kneed gedurende 10 minuten tot een elastisch deeg. Voeg eventueel extra bloem toe als het deeg te plakkerig wordt. Laat in een kom afgedekt met een vochtige doek 45 minuten rijzen op een warme plek tot het in volume verdubbeld is.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het brood in 40 minuten goudkleurig en knapperig. Laat afkoelen op een rooster. Snij het brood pas als het volledig afgekoeld is. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.