Recept

Tortilla basisrecept

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Het basisrecept zonder franjes

bereiding
 1. 1

  Pel de ui en snij hem in fijne ringen. Verhit 300 milliliter olijfolie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur, voeg de uiringen toe en bak ze zachtjes 15 à 20 minuten tot ze zacht en bruin zijn.

 2. 2

  Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes (als dikke chips). Spoel de aardappelschijfjes af onder koud water en dep ze droog. Voeg de aardappelen toe aan de pan met de ui. Als de pan te vol lijkt, kun je ze in een paar keer bakken. Kook tot de aardappelen zacht zijn en op het punt staan uit elkaar te vallen. Giet ze goed af. De olie kun je bewaren voor je volgende tortilla.

 3. 3

  Klop de eieren een beetje op. Voeg de aardappelen met de ui toe aan de losgeklopte eieren, kruid goed met peper en zout en laat 15 minuten staan, of langer als je liever een sterkere uiensmaak hebt.

 4. 4

  Zet een kleinere, diepe pan van ongeveer 22 cm diameter op een middelhoog vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Voeg, wanneer de olie heet is, het aardappelmengsel toe. Het moet de pan bijna vullen. Bak tot de tortilla loskomt van de rand van de pan en hij voor 2/3 gestold is. Laat de tortilla met rust. Probeer er niet aan te prutsen.

 5. 5

  Zet een bord of een deksel op de pan en draai de pan om zodat de tortilla op het bord valt. Schuif de tortilla terug in de pan. Bak de tortilla tot hij veerkrachtig aanvoelt. Let wel op dat je hem niet te gaar maakt: hij moet nog vochtig zijn in het midden. Snij de tortilla in 4 of 8 stukken en serveer hem met een salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tortilla basisrecept

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!