Meest recente artikelen

Zo breek je een ei met één hand

Oefenen maar!

Zo breek je een ei met één hand Artikel

Een ei breken met twee handen is niet moeilijk, maar met een hand ziet het er veel professioneler uit. Even oefenen en je hebt het zo onder de knie!

Een van de belangrijkste dingen als je een ei met één hand wilt openbreken is dat je het juist vastneemt. Een eitje heeft altijd een bovenkant die iets spitser is dan de andere. Hou de spitse kant tussen het eerste en tweede vingerkootje van je wijsvinger. De onderkant steunt op je handpalm waar je duim begint.

Eens je het eitje goed vast hebt, kun je het openen. Dit doe je best op een scherpe rand. Wanneer je je eitje tegen een vlak oppervlak tikt, komt het vaak erg hard aan en breekt het meteen open. Het is de bedoeling dat je het open kraakt, maar niet meteen breekt.

Met je duim en vingers maak je nu een soort draaibeweging. Duw je duim naar voor en je vingers naar achter om het ei te openen. Als alles goed gaat, vloeit je eitje nu vlot uit de schaal.

De techniek wordt meteen duidelijk in onderstaande video. Misschien lukt het je niet vanaf de eerste keer, maar oefening baart kunst!

Zin gekregen in eitjes? Probeer deze receptjes eens:

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen