Meest recente artikelen

Gezonde pannenkoeken? Het kan!

Gezond

  • Deel dit artikel:
Gezonde pannenkoeken? Het kan! Artikel

Iedereen kent de traditionele pannenkoek. Maar er zijn heel wat verschillende variaties mogelijk. Ga aan de slag met een van deze recepten en verras iedereen met een originele pannenkoek!

  • Zonder ei: je kunt perfect pannenkoeken bakken zonder eieren, ze zullen alleen iets minder luchtig zijn. Eieren geven ook smaak aan de pannenkoek. Eventueel kun je in het basisrecept de 3 eieren vervangen door 1 fijngeplette banaan.
  • Zonder gluten: gebruik glutenvrije bloem (speciale bloem gekocht in de dieetwinkel, maar ook maïsmeel, rijstmeel…) en voeg wat glutenvrij bakpoeder toe (zie aanwijzingen op de verpakking voor de verhouding). Gebruik alleen bloem waarvan je zeker bent dat ze glutenvrij is en niet in contact is geweest met gewone bloem. Gebruik geen bier in je beslag.
  • Zonder lactose: vervang koemelk door sojamelk (eventueel met een smaakje, vanille is hier bijvoorbeeld heel lekker), rijstmelk, amandelmelk, hazelnootdrink… En gebruik olie in plaats van boter om te bakken
  • Zonder suiker: laat de suiker in het recept weg. Je pannenkoek blijft wat lichter van kleur, maar hij zal even goed lukken. Eventueel kun je de suiker vervangen door een zoetstof naar keuze.
  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen