Meest recente artikelen

Gezonde pannenkoeken? Het kan!

Zorgeloos genieten

  • Deel dit artikel:
Gezonde pannenkoeken? Het kan! Artikel

Iedereen kent de traditionele pannenkoek, maar er zijn ook heel wat verschillende en gezondere variaties mogelijk. Ga aan de slag met een van deze recepten en verras iedereen met een gezonde pannenkoek!

Zonder ei

Je kunt perfect pannenkoeken bakken zonder eieren, ze zullen alleen iets minder luchtig zijn. Eieren geven ook smaak aan de pannenkoek. Eventueel kun je in het basisrecept de 3 eieren vervangen door 1 fijngeplette banaan.

 

Zonder gluten

Gebruik glutenvrije bloem (speciale bloem gekocht in de dieetwinkel, maar ook maïsmeel, rijstmeel…) en voeg wat glutenvrij bakpoeder toe (zie aanwijzingen op de verpakking voor de verhouding). Gebruik alleen bloem waarvan je zeker bent dat ze glutenvrij is en niet in contact is geweest met gewone bloem. Gebruik geen bier in je beslag.

 

Zonder lactose

Vervang koemelk door plantaardige melk, zoals sojamelk (eventueel met een smaakje, vanille is hier bijvoorbeeld heel lekker), rijstmelk, amandelmelk, hazelnootdrink… En gebruik olie of plantaardige boter in plaats van gewone boter om te bakken

 

Zonder suiker

Laat de suiker in het recept weg. Je pannenkoek blijft wat lichter van kleur, maar hij zal even goed lukken. Eventueel kun je de suiker vervangen door een zoetstof naar keuze.

 

Met extra veel fruit

Vaak is het niet de pannenkoek zelf, maar wel de topping die een caloriebom is. Vervang de suiker, chocolade of siroop eens door een rijkelijke portie vers fruit. Minstens even lekker!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen