Recept

Pancakes met citrusvruchten, pitten, zaden en noten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ontbijten op z'n zondags met deze glutenvrije pannenkoekjes! Tip: maak het beslag en de siroop de avond van tevoren en bewaar ze in de koelkast, zodat je 's ochtends alleen nog de pannenkoekjes hoeft te bakken.
Dit gerechtje bevat 183 kcal/persoon.

bereiding
  1. 1

    Maak de citrussiroop. Pers 3 sinaasappelen en doe het sap in een pannetje, samen met een scheutje water, de honing, gember, de zaadjes uit het vanillestokje, de kaneel, steranijs en kruidnagel en kook op een zacht vuur tot de siroop dikker wordt. Laat even afkoelen.

  2. 2

    Maak het pancakebeslag. Mix de havervlokken tot bloem en meng met de boekweitbloem en het bakpoeder. Klop de eieren en de amandelmelk erdoor tot je een egaal beslag krijgt. Haal het beslag door een zeef zodat er zeker geen klontertjes in zitten. Roer de olie en het zout erdoor en laat het beslag 1 uur rusten.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 50°C. Rooster het chiazaad en de pompoenpitten in een droge koekenpan. Roer het beslag nog eens goed door. Verhit een flensjespan op middelmatig tot hoog vuur. Laat een heel klein beetje kokosolie smelten, giet de overtollige olie weg.

  4. 4

    Schep een kleine pollepel beslag in de pan. Bak tot een dikke pancake van ongeveer 12 cm doorsnede, tot het pannenkoekje goudkleurig is gebakken en aan de bovenkant gestold. Keer om en bak ook kort aan de andere kant. Herhaal met de rest van het deeg. Hou de pancakes warm in de oven.

  5. 5

    Schil de sinaasappelen, citroenen en pompelmoezen à vif en snij ze vervolgens in dunne plakjes. Serveer de pancakes met de citrusvruchten, de Griekse yoghurt, de lauwe citrussiroop, de chiazaadjes en de pompoenpitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pancakes met citrusvruchten, pitten, zaden en noten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!