Meest recente artikelen

Pannenkoeken voor iedereen, ook voor wie allergisch is!

Glutenvrij, vegan, slank, gezond of kidsproof: ook jij verdient een lekkere pannenkoek!

Pannenkoeken voor iedereen, ook voor wie allergisch is! Artikel

Bestaat er eigenlijk een Belg die niet verzot is op pannenkoeken? Maar wat als je bepaalde dingen niet mag eten, je slanke lijn wil behouden, wat gezonder wilt leven of je kroost wilt verwennen? Geen zorgen: er zijn pannenkoeken voor iedereen, ook voor wie aan iets allergisch is. Aanvallen!

Zij die voor de eerste keer pannenkoeken bakken

Nog nooit pannenkoeken gebakken? Geen probleem: met dit recept en een goeie pannenkoekenpan word jij in no time een échte pannenkoekenkoningin. En nu maar dat opgooien oefenen …

Zij die hun kroost willen verwennen

Kinderen zijn van nature helemaal gek op pannenkoeken, maar deze recepten maken ze nóg een tikkeltje aantrekkelijker. Kies jij voor een lieve slak, een zoemend bijtje of een koddig konijn?

Zij die glutenvrij moeten eten

Gewone pannenkoeken eten als je allergisch bent of een intolerantie hebt voor een van de ingrediënten, da’s geen goed idee. Maar gelukkig zijn er overal oplossingen voor te bedenken. Last van een glutenintolerantie? Dat betekent gelukkig niet dat je die stapel pannenkoeken van het menu moet schrappen. Met een paar aanpassingen blijf jij gewoon smullen van al dat lekkers. Gebruik glutenvrije bloem (speciale bloem gekocht in de dieetwinkel, maar ook maïsmeel, rijstmeel, havervlokken, boekweitmeel…) en voeg wat glutenvrij bakpoeder toe. Gebruik ook geen bier in je beslag.

Zij die een lactosevrij dieet volgen

Vervang koemelk door plantaardige melk zoals sojamelk (eventueel met een smaakje, vanille is hier bijvoorbeeld heel lekker), rijstmelk, amandelmelk, hazelnootdrink… En gebruik olie of plantaardige margarine in plaats van boter om je lactosevrije pannenkoeken te bakken.

Zij die allergisch zijn voor ei

Je kunt perfect pannenkoeken bakken zonder ei, ze zullen alleen iets minder luchtig zijn.Voeg aan het beslag een eetlepel vanillepuddingpoeder toe voor de binding en de kleur. Je kunt eventueel in het basisrecept de 3 eieren ook vervangen door 1 geplette banaan – maar dan moet je wel van die smaak houden, natuurlijk. Tip: alle recepten voor vegan pannenkoeken zijn zonder dierlijke producten, dus ook zonder ei.

Zij die op hun lijn willen letten

Je bent al weken flink op je eten aan het letten, maar die pannenkoek ziet er toch wel héél verleidelijk uit. Herkenbaar? Je hoeft ‘m écht niet te laten staan. Dankzij deze recepten blijf je gewoon genieten van die pannenkoek, zonder je zorgen te moeten maken om overtollige calorieën.

Zij die geen suiker willen gebruiken

Wil of mag je geen suiker gebruiken? Laat ‘m gewoon weg uit het recept. Je pannenkoek blijft wat lichter van kleur, maar hij zal even goed lukken. Eventueel kun je de suiker vervangen door een zoetstof naar keuze. Ook hartige pannenkoeken zijn een mogelijkheid.
Opgelet, wil je pannenkoeken zonder suiker bakken omdat je diabetes hebt? Bespreek dan eerst met je behandelend arts of de diëtist die je begeleidt wat er kan en mag: pannenkoeken bevatten vrij veel koolhydraten.

Zij die gezonder willen leven

Pannenkoeken zijn heerlijk, maar als we eerlijk zijn, moeten we toegeven dat ze meestal niet erg veel gezonde ingrediënten bevatten – of dat we er te veel ongezonde toppings bovenop doen. Met hier en daar een aanpassing, maak je wél een gezonde hap van die pannenkoek.

Zij die veganistisch eten

De mythe dat veganisten geen opties zouden hebben wat lekkere snacks betreft, is allang doorprikt. Jep, ook pannenkoeken kun je helemaal plantaardig klaarmaken. Smakelijk, vegans!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen