Meest recente artikelen

Beter dan uit een flesje: zo maak je honing-mosterddressing

How to

Beter dan uit een flesje: zo maak je honing-mosterddressing Artikel

Dol op honing-mosterddressing? Je kunt de vinaigrette natuurlijk gewoon in de winkel kopen. Maar zelfgemaakt is altijd beter. Zo kun je de saus aanpassen aan je eigen smaak of omtoveren in een slankere variant. Zo maak je zelf honing-mosterddressing!

Honing-mosterddressing is erg lekker bij groenten zoals witloof, (bloem)kool, aardappelen, sla. Ook noten, kip en zalm worden er beter van. Het is dus het ideale sausje voor een maaltijdsalade.

De dressing is kant-en-klaar te koop in de winkel maar dan bevat hij vaak veel toegevoegde suikers. Zelfgemaakt is dit sausje met honing nog lekkerder én gezonder. Zeker als je de mayonaise of olijfolie door yoghurt vervangt voor een slanke versie.

Perfectioneer je dressing door te proeven en bij te kruiden naar smaak. Geen enkele mosterd is immers dezelfde. Nog een tip is om een lepel gewone mosterd te vervangen door grove.

Je kunt ook experimenteren met andere kruiden, oliën of soorten azijn. In de recepten hieronder vind je alvast wat  inspiratie.

Zo maak je de honing-mosterddressing

Nodig

  • 8 eetlepels olijfolie of mayonaise
  • 2 el honing
  • 3 kl mosterd
  • 2 el citroensap of witte wijnazijn
  • peper en zout

Bereiding

  1. Meng de mosterd, honing, citroensap en olijfolie of mayonaise goed door elkaar.
  2. Proef en kruid bij met peper en zout.

Tip: vervang de olie of mayonaise en citroen door Griekse yoghurt voor een minder vette variant. Net zoals in dit recept voor zalmsalade met honing-mosterddressing.

Probeer deze recepten met honing-mosterddressing

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen