Recept

Tomatensoep met eekhoorntjesbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de gerstkorrels een nacht weken in 600 ml water.

  2. 2

    Breng de gerst aan de kook in het weekwater, samen met het laurierblad. Laat 40 minuten zacht koken op middelhoog vuur. Tarwekorrels kook je gaar in lichtgezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de korrels af.

  3. 3

    Pel de sjalot en de knoflook en hak fijn. Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in stukjes. Spoel de rozemarijn en 1 takje tijm. Schud droog, pluk de blaadjes en hak fijn.

  4. 4

    Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de sjalot- en knoflooksnippers glazig. Doe er de tomatenblokjes en de bouillon bij en laat 15 minuten zacht sudderen op een middelhoog vuur. Prak tijdens het sudderen de tomatenblokjes fijn met een garde.

  5. 5

    Bak de paddenstoelen in 2 eetlepels hete olijfolie tot het vocht volledig verdampt is. Roer er de gehakte kruiden door, kruid met peper en zout, en neem van het vuur.

  6. 6

    Kruid de soep met peper en zout, roer er de gerst- of tarwekorrels en de paddenstoelen door. Laat nog even kort koken en breng nog eens op smaak met peper en zout. Werk af met enkele plukjes rozemarijn en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomatensoep met eekhoorntjesbrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!