Meest recente artikelen

Welke drankjes zijn goed voor de lijn?

Zorgeloos genieten

  • Deel dit artikel:
Welke drankjes zijn goed voor de lijn? Artikel

Als je op je lijn let, wil je niet de hele tijd water drinken, maar ook niet eender wat. Welke drankjes zijn goede keuzes?

Suiker is een dikmaker, dat weten we. Omdat er in alcohol veel suikers zitten, kun je alcoholische dranken beter beperken. Maar het zijn niet alleen de suikers … Om de alcohol uit je lichaam te krijgen, gaat je lever hard aan het werk. De vetverbranding wordt dan even op een laag pitje gezet. Laat je ook niet misleiden door ‘slanke’ namen: in een Skinny Bitch, een cocktail van wodka met spuitwater en citroen, zitten evenveel suikers als in een biertje!

Helaas zijn ook niet zoete smaken geen garantie op een licht drankje: bittere tonic is niet slanker dan cola. Gezoete frisdranken en te fruitige sapjes zijn evenmin een goed idee. Ga liever voor groentesapjes, ongezoete gearomatiseerde ijsthees of kombucha. Kombucha is een gefermenteerd drankje met een friszure smaak dat door het gistingproces bijna geen suiker (meer) bevat. Het zou bovendien gezond zijn voor je darmflora. Je kunt het zelf ‘kweken’ met eet startzwam of ‘scoby’ of kant-en-klaar kopen. Nog een tip: kombucha is lekker met een beetje gembersiroop en limoen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen