Meest recente artikelen

Dorstig maar op dieet? Deze drankjes zijn wel goed voor de lijn

Op je gezondheid!

Dorstig maar op dieet? Deze drankjes zijn wel goed voor de lijn Artikel

Water is natuurlijk de beste keuze als het om gezonde calorie-arme opties gaat. Maar soms wil je ook 'ns wat anders. Helaas zijn suikers en alcohol de grote spelbrekers. Welke drankjes zijn dan wél goed voor de lijn?

Laat je niet misleiden door 'slanke' namen van bijvoorbeeld cocktails… In een Skinny Bitch, een cocktail van wodka met spuitwater en citroen, zitten evenveel suikers als in een biertje! Ook andere dranken met een gezond imago kunnen misleidend zijn. Zo is er heel wat te doen om de zoetmakers in light frisdrank. En een smoothie klinkt dan wel lekker healthy maar is het niet per se. Bestaan ze wel, die drankjes die goed smaken en tegelijk niet nefast zijn voor de lijn?

Drankjes die goed zijn voor de lijn

De beste optie blijft natuurlijk water. Ook infused water en kruidenthee zijn een goed idee. Maar na die anderhalve liter heb je waarschijnlijk wel eens zin in iets anders. Wil je graag klinken met een glaasje of heb je graag iets zoeters? Dan kies je beter verstandig…

Niet-zoet is niet noodzakelijk slanker

Suiker is dé dikmaker, dat weten we allemaal. En ook niet-zoete smaken zijn geen garantie op een licht drankje. Bittere tonic is niet slanker dan zoete cola. Frisdranken, fruitsappen en smoothies met veel fruit bevatten sowieso veel suikers en dus calorieën. Ga liever voor groentesapjes, ongezoete ijsthee of homemade suikerarme limonade als je een slanke keuze wil maken.

Ook kombucha is een van de dranken die een goed plan zijn voor wie op de lijn let. Het gefermenteerde drankje heeft een friszure smaak en bevat door het gistingproces bijna geen suiker (meer). Het zou bovendien gezond zijn voor je darmflora. Je kunt het zelf 'kweken' met een scoby of startzwam, of kant-en-klaar kopen.

Welke drankjes zijn goed voor mijn lijn?

Waarom zijn alcoholische dranken niet goed voor de lijn?

Omdat er in alcohol veel suikers zitten, kun je alcoholische dranken beter beperken. Het ligt bovendien niet alleen de suikers. Om de alcohol uit je lichaam te krijgen, gaat je lever hard aan het werk. De vetverbranding wordt dan even op een laag pitje gezet. Kies je toch voor alcohol, dan ben je wat de calorieën betreft het best af met een brut cava (of andere bubbels) of een droge witte wijn.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen