Meest recente artikelen

Rekenen aan tafel: hoeveel gebraad heb ik nodig per persoon?

Juist genoeg!

  • Deel dit artikel:
Rekenen aan tafel: hoeveel gebraad heb ik nodig per persoon? Artikel

Een gebraad is uiteraard geen eenpersoonsgerechtje. Het doet dan ook meteen aan zondagse gezinsetentjes en familiefeesten denken. Maar hoeveel borden vul je met een gebraad? Ofwel: hoeveel gebraad reken je per persoon?

Hoeveel gebraad reken je per persoon?

Hoeveel gebraad je voorziet per persoon hangt natuurlijk af van hoe hongerig je gasten zijn. Doorgaans is een gebraad van 800 gram tot een kilogram ideaal voor 4 personen. Zo’n 200 à 250 gram gebraad per persoon, dus. Reken gerust ruim: bij een klein gebraad is de kans groter dat het droog wordt dan bij een groter stuk vlees. Met de overschotjes kun je bovendien alle kanten uit. Tip: het gebraad moet een gelijkmatige vorm hebben om egaal te braden. Zo niet, droogt het ene stuk uit terwijl het andere nog niet gaar is.

Wat doe je met de restjes?

Probeer deze recepten met restjes gebraad

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen