Restjessalade met kip en kruidendressing
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Restjessalade met kip en kruidendressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In een salade kan je perfect de restjes uit de koelkast kwijt! Deze salade maak je met restjes kip, ontbijtspek, veldsla, avocado, kerstomaten, maïs, eieren en véél groene kruiden. Maar laat vooral je creativiteit de vrije loop ...

bereiding
  1. 1

    Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snij ze in partjes. Verwijder de schil en de pit van de avocado en snij het vruchtvlees in plakjes. Spoel en halveer de kerstomaten. Laat de babymaïs uitlekken.

  2. 2

    Bak het spek aan beiden krokant in een pan zonder vetstof. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak de babymaïs in de grillpan. Pluk de gebakken kip in hapklare stukken.

  3. 3

    Spoel de veldsla en verdeel ‘m over een grote plank of schaal. Leg er de stukken gebraden kip op. Schik de in plakjes gesneden avocado erbij en leg er lukraak de eitjes, de babymaïs, het gebakken spek en de kerstomaten tussen.

  4. 4

    Rasp de schil van de citroen en pers ‘m uit. Pel en snipper de sjalot. Maak een vinaigrette van de sjalot, de dille, de bieslook, het citroensap, de geraspte citroenschil en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Sprenkel over de salade en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snij ze in partjes. Verwijder de schil en de pit van de avocado en snij het vruchtvlees in plakjes. Spoel en halveer de kerstomaten. Laat de babymaïs uitlekken.

  2. 2

    Bak het spek aan beiden krokant in een pan zonder vetstof. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak de babymaïs in de grillpan. Pluk de gebakken kip in hapklare stukken.

  3. 3

    Spoel de veldsla en verdeel ‘m over een grote plank of schaal. Leg er de stukken gebraden kip op. Schik de in plakjes gesneden avocado erbij en leg er lukraak de eitjes, de babymaïs, het gebakken spek en de kerstomaten tussen.

  4. 4

    Rasp de schil van de citroen en pers ‘m uit. Pel en snipper de sjalot. Maak een vinaigrette van de sjalot, de dille, de bieslook, het citroensap, de geraspte citroenschil en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Sprenkel over de salade en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.