Meest recente artikelen

Gebraad opwarmen: mag dat? En hoe doe je het?

Het kan, maar…

Gebraad opwarmen: mag dat? En hoe doe je het? Artikel

Een feestmaaltijd, zo’n sappig stukje gebraad! Misschien denk je eraan om je vlees al op voorhand klaar te maken zodat je het de dag zelf minder druk hebt. Het lijkt erg handig, maar is dat wel een goed idee, je gebraad opwarmen?

Met gebraad kan je veel borden vullen én je hebt tijd voor een aperitiefje terwijl het vlees in de oven zit. Misschien dacht je eraan om het vlees al op voorhand klaar te maken? Of misschien wil je tijd besparen door het al eens voor te bakken in de oven? Gebraad opwarmen is echter niet zo'n goed idee…

Mag je gebraad opwarmen? 

Bij gebraad laat je vlees lange tijd op lage temperatuur garen in een afgesloten pot of oven. Het voordeel is dat gebraden vlees lekker sappig blijft. Bovendien doet de oven het grote werk, eens je het gebraad hebt voorbereid. Ideaal voor een etentje of feestje waarbij je liever niet opgesloten zit in je keuken. Het gebraad opwarmen is helaas geen optie. (En al helemaal niet in de microgolfoven!)

Het vlees zal nooit zo lekker zijn als wanneer het vers gebraden op tafel komt. Ook het vlees voorbakken tot de helft van de gaartijd en pas later verder te laten garen, is geen goede oplossing. Wil je het gebraad toch vooraf klaarmaken? Bereid het dan ineens helemaal. Om het op te warmen, laat je het zachtjes warm worden. Dek het af met aluminiumfolie en zet het in een oven van 60°C.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen