Hachis Parmentier
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hachis Parmentier

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gehakt met een korstje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen. Verwarm de oven voor op 200° C. 

  2. 2

    Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat ze even uitdampen. Pureer de aardappelen met een stamper, samen met de boter. Roer er de room door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. 

  3. 3

    Snij het vlees fijn (of bak het rundergehakt rul). 

  4. 4

    Vet ovenschaaltjes in en lepel er een laagje puree in, dan een laagje vlees, weer een laagje puree, een laagje vlees en een laagje puree. Verdeel de kaas over de schaaltjes, strooi er wat vlokjes boter over en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi gegratineerd zijn. Serveer met groenten naar keuze. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen. Verwarm de oven voor op 200° C. 

  2. 2

    Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat ze even uitdampen. Pureer de aardappelen met een stamper, samen met de boter. Roer er de room door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. 

  3. 3

    Snij het vlees fijn (of bak het rundergehakt rul). 

  4. 4

    Vet ovenschaaltjes in en lepel er een laagje puree in, dan een laagje vlees, weer een laagje puree, een laagje vlees en een laagje puree. Verdeel de kaas over de schaaltjes, strooi er wat vlokjes boter over en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi gegratineerd zijn. Serveer met groenten naar keuze. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.