Meest recente artikelen

Zo organiseer je een slanke picknick

Zorgeloos genieten van je picknick

Zo organiseer je een slanke picknick Artikel

Een gezonde, slanke picknick samenstellen is helemaal niet moeilijk. Haal je picknickdekentje maar boven, want met deze tips en recepten kun je zorgeloos genieten!

Groenten en fruit staan centraal bij een slanke picknick. Bereid je picknick goed voor en zorg voor een variatie aan slanke gerechtjes. Vul je picknickmand enkel met slanke hapjes en drankjes voor een lekkere, gezonde picknickmiddag!

Drankjes

Frisdrank, alcohol en smoothies bevatten vaak erg veel calorieën en suikers. Wil je je picknick slank houden? Ga dan voor caloriearme drankjes, zoals infused water, ijskoffie of een suikervrije limonade. Leuk idee: maak een kleine bar met je slanke drankjes in limonadetaps.

Hapjes

Het is altijd leuk om heel wat verschillende hapjes te voorzien op je picknick en dat hoeven geen boterhammen met eiersalade te zijn. Salades zijn lekker fris op een warme dag en een slanke dressing is snel gemaakt. Probeer eens een salad in a jar met pasta, parelcouscous of quinoa. Wil je pasta vermijden? Courgetti (spaghetti gemaakt van courgetten) smaakt ook altijd!

 

Een ander gerechtje waarmee je altijd scoort zijn wraps! Ga voor een slanke vulling en lichte dressing. Zoals deze veggie wrap met ratatouille en kikkererwten.

Ook een koud soepje kan voor een leuke afwisseling zorgen. Doe de soep op voorhand in potjes of een thermos per portie, zodat je ze makkelijk kunt meenemen! Wil je toch graag boterhammen serveren? Dan zijn bruschettas met een slanke tomatensalsa of toastjes met hummus ideaal!

 

Bij een picknick horen natuurlijk ook dessertjes en iedereen lust wel een stukje fruit op een zomerse dag. Maak fruitlolly’s door een houten stokje in een stukje watermeloen te steken of maak een fruitbrochette. Zin in een gebakje? Wafeltjes van zoete aardappel zijn de perfecte, gezonde afsluiter voor je slanke picknick.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen