Meest recente artikelen

Groen per seizoen

  • Deel dit artikel:
Groen per seizoen Artikel

Groenten en fruit kopen afhankelijk van het seizoen, het klinkt alvast ingewikkelder dan het is. Niets is echter minder waar!

Elke maand is aardappelmaand

Wie er vanuit gaat dat hij iets zal moeten laten wanneer er met seizoensgroenten gekookt wordt hoeft zich alvast geen zorgen te maken. Er is namelijk een ruim aanbod aan fruit en groenten die elk seizoen in België worden geteeld. Frietjes zal je bijvoorbeeld al niet moeten laten: aardappelen worden namelijk het hele jaar door geteeld!

Wie de groentenkalender raadpleegt zal ook een hele hoop nieuwe ontdekkingen doen. Ondergewaardeerde groentensoorten zoals de knolselder, de pastinaak en de rammenas staan bijvoorbeeld op het menu in februari, en bieden je zo de kans eens te experimenteren met enkele vergeten groenten. Probeer bijvoorbeeld eens puree van pastinaak. Een klassieker, maar dan een beetje anders!

Lekker van bij ons 

Ook Delhaize wil deze zomer de nadruk leggen op seizoensvruchten. Zij gaan er prat op veel lokale producten te verkopen en bepaalde groentensoorten enkel aan te bieden in het seizoen dat ze geteeld worden. De supermarkt voert alvast 3 argumenten aan om seizoensgebonden te eten.

Eerst en vooral is het natuurlijker om te eten wat er op dat moment gemakkelijk geteeld kan worden. Bovendien zijn seizoensgroenten budgetvriendelijk. Ze zijn namelijk ruim in voorraad, en dus goedkoper. Ten slotte is het duurzaam om seizoensgebonden en lokale producten te eten. De CO2-uitstoot wordt namelijk verminderd doordat de producten van minder ver aangevoerd worden.

Om de seizoensproducten van Delhaize te herkennen zoek je in de winkel naar het “Product van bij ons”-logo op fruit en groenten. De groenten- en fruitkalender van VELT (de Vereniging voor Economisch Leven en Tuinieren) vind je hier!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen