Meest recente artikelen

Daarom heb je echt een slazwierder nodig

Handig dingetje!

Daarom heb je echt een slazwierder nodig Artikel

Heb jij nog geen slazwierder in huis? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Het handige dingetje biedt namelijk zo veel voordelen. Wij zetten ze op een rij.

1. Om je sla in schoon te maken

Of je nu sla (en andere bladgroenten) in de supermarkt koopt of uit je eigen moestuin haalt: het is altijd een goed idee om 'm grondig te wassen voordat je 'm eet. Zo haal je niet enkel het vuil eruit, maar verwijder je ook potentiële bacteriën en virussen die voedselinfecties kunnen veroorzaken. Wist je trouwens al dat je jouw slazwierder waarschijnlijk al heel je leven fout gebruikt? Hier leggen we je uit hoe het wél moet.

2. Geen slappe sla

Maak je 's ochtends een salade voor tijdens de lunch? Zorg er dan zeker voor dat je de slablaadjes goed droogt na het wassen. Als je dit niet doet, krijg je slappe sla. Niet zo smakelijk.

3. Sla die je zelf schoonmaakt blijft langer goed

Natuurlijk kan je ook voorgewassen sla kopen in de winkel. Maar dat is duurder en minder ecologisch. Bovendien heeft voorgewassen sla minder smaak en gaat hij veel minder lang mee. Reden te meer om je sla zelf te wassen.

Meer tips om je sla langer vers te houden, ontdek je hier.

4. Je kan er heel wat andere dingen mee doen

Een slazwierder kan je voor zo veel meer zaken gebruiken dan enkel je sla te zwieren. Denk bijvoorbeeld maar aan aardbeien wassen, diepgevroren producten ontdooien en als je een mooie slazwierder hebt, kan je hem zelfs gebruiken als serveerkom.

Lekkere recepten met sla

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen