Recept

Gebakken tongschar met slapuree, citroenboontjes en gremolata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk gerechtje dat binnen het halfuur op tafel staat. Geen fan van ijsbergsla? Je kunt de groente in deze puree vervangen door kort aangestoofd preiwit. En wil je écht uitpakken met deze puree, voeg dan behalve het preiwit ook nog wat gerookte forel toe. Zo'n zomerse puree met gerookte vis noemen ze ook wel een brandade.

Nog een extra lunchtip van redactrice Natalie: "Met een restje van de boontjessalade maak je in een handomdraai een lekkere lunch on the go. Doe de boontjessalade onderaan in een weckpot en beleg met een half blikje tonijn, een hardgekookt ei, enkele kerstomaatjes en wat blokjes feta. Salade Niçoise in a jar!"

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Maak de boontjes schoon en blancheer ze enkele minuten in lichtgezouten water, giet af en spoel met ijskoud water om de garing te stoppen. Laat even afkoelen.

  2. 2

    Maak de gremolata. Rasp de schil van de limoen en doe 'm met de andere ingrediënten in de blender. Mix fijn. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Maak de dressing voor de boontjes. Pel en pers de knoflook. Klop de yoghurt los met de knoflook, het citroensap en de geraspte citroenschil. Kruid met peper en zout. Meng de afgekoelde boontjes onder de dressing en zet koel weg.

  4. 4

    Giet de aardappelen af en laat even uitdampen. Stamp de aardappelen met een beetje boter, de zure room, peper, zout en nootmuskaat tot een smeuïge puree. Snipper de ijsbergsla en bieslook fijn.

  5. 5

    Kruid de vis met peper en zout. Verhit boter in een pan en bak de tongscharfilets aan beide kanten goudbruin en krokant.

  6. 6

    Meng de ijsbergsla en bieslook onder de puree en serveer samen met de vis en de citroenboontjes. Werk af met gremolata.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken tongschar met slapuree, citroenboontjes en gremolata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!