Meest recente artikelen

Zo hou je aardbeien veel langer vers

En moet je ze nu spoelen of net niet?

  • Deel dit artikel:
Zo hou je aardbeien veel langer vers Artikel

Aardbeien zijn teer en kun je maar een paar dagen bewaren. Al kun je de bewaartijd wel wat verlengen door deze simpele truc.

Ze zien er altijd zo aantrekkelijk uit, van die vers geoogste, glanzend-rode aardbeien. Maar helaas blijft daar al snel niet veel van over. Aardbeien – en andere bessen – beginnen vrij snel te schimmelen. Maar… wij hebben goed nieuws! Er is een trucje waarmee je ze langer kunt bewaren. En de toverwoorden zijn: azijn en een slazwierder!

Zo doe je het

  1. Doe de aardbeien met de kroontjes er nog aan in een kom.
  2. Doe er 1 deel gewone azijn en 8 delen koud water bij. Laat de aardbeien daar enkele minuten in liggen, zodat eventuele sporen en bacteriën onschadelijk gemaakt worden.
  3. Laat ze uitlekken in een vergiet.
  4. Spoel ze onder de kraan met koud water – zo hoef je niet bang te zijn dat je aardbeien straks naar azijn gaan smaken.
  5. Doe de aardbeien in een slazwierder waar je eerst enkele lagen keukenpapier in hebt gelegd. Zwier ze droog. Of laat ze gewoon goed drogen in een vergiet.
  6. Bewaar de aardbeien in een plastic doosje in de koelkast, tussen laagjes keukenpapier. Laat het deksel een beetje open staan. Of spoel het aardbeibakje uit met water en azijn, droog het goed, leg er keukenpapier in en bewaar de aardbeien daarin.

Op deze manier zou je aardbeien – afhankelijk van de soort – wel twee weken in de koelkast kunnen bewaren. Het uitproberen waard! Het trucje werkt ook voor andere bessen, behalve voor frambozen: die bederven net sneller als je ze spoelt met water.

Nog geen slazwierder in huis? Deze raden wij aan!

slazwierder Guzzini uit de Libelle Lekker Shop

Bekijk de slazwierder in de Libelle Lekker Shop.

Bewaar je je aardbeien liever anders?

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen