Meest recente artikelen

Ook hiervoor kan je keukenhanddoeken gebruiken

Alleskunner in de keuken

Ook hiervoor kan je keukenhanddoeken gebruiken Artikel

Natuurlijk gebruik je je keukenhanddoeken bij de afwas, maar wist je dat je er nog massa's andere dingen mee kan doen? Wij geven je 7 voorbeelden.

Onder je snijplank

Schuift je snijplank soms weg terwijl je groenten aan het snijden bent? Da’s niet enkel vervelend, maar ook nog eens erg gevaarlijk. Maak een keukenhanddoek vochtig, leg ‘m eronder en je snijplank gaat nergens meer naartoe!

Als neteldoek

Heel wat recepten vragen om een netel- of kaasdoek. Vaak is die perfect vervangbaar door een doodgewone keukenhanddoek. Probeer het maar eens uit met deze tomatenconsommé, mattentaarten of notenwijn.

Als slazwierder

Zin in een gratis workout? Zwier je sla dan zelf! Leg de natte sla op een keukenhanddoek, neem de hoeken samen en haal je beste impressie van een windmolen boven ;-).

Als schort

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een keukenhanddoek naar keuze en een riem. Doe de riem strak genoeg rond je middel en klem de keukenhanddoek er vooraan tussen. Et voilà: een snelle geïmproviseerde schort.

Om je rolbiscuit gemakkelijk op te rollen

Een beetje schrik om zelf aan ‘n rolbiscuit te beginnen? Da’s helemaal niet nodig! Dit artikel legt je uit hoe je ‘t aanpakt en waarom een keukenhanddoek heel goed van pas komt.

Om je deeg goed te doen rijzen

Niets ontspannender dan zelf brood bakken, en ook daarbij hou je maar beter een keukenhanddoek bij de hand. Om deeg goed te doen rijzen, dek je ‘t namelijk het beste af met een vochtige doek: zo wordt het deeg beschermd tegen tocht én droogt het niet uit.

Om bladgroenten lekker fris te houden

Als je sla of andere bladgroenten langer knapperig en vers te houden, wikkel je ze na het wassen in een keukenhanddoek en leg je ze in de groentela van je koelkast.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen