Meest recente artikelen

Hierop moet je letten als je een slazwierder koopt

You spin me right round, baby!

Hierop moet je letten als je een slazwierder koopt Artikel

Ga je een slazwierder kopen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wij sommen een paar aandachtspunten op om een miskoop te vermijden.

Slazwierder kopen? Stel jezelf deze vragen:

1. Is de kom stevig?

Let erop dat de kom waar de mand in hangt, niet flexibel is. Dat lijkt misschien een onbelangrijk detail, maar soms moet je best veel kracht op de kom zetten, en dan is het handig dat hij zijn vorm behoudt.

2. Kun je de kom ook gebruiken als serveerkom?

Als je net als wij niet zit te wachten op nóg meer afwas, dan kun je voor een slazwierder gaan waarbij de kom meteen ook fungeert als slakom op tafel. Een mooi doorzichtig exemplaar doet het altijd goed.

3. Is hij vaatwasbestendig?

Over afwas gesproken: heb je een druk (gezins)leven of heb je simpelweg wel wat leukers te doen dan extra kommen af te wassen? Dan kun je overwegen om een vaatwasserbestendige slazwierder te kopen. Geen gedoe meer met stukjes verlepte sla die blijven zitten in de gaatjes van de mand!

4. Is hij groot genoeg?

Kook je voor een gezin van 3 of meer personen? Zorg er dan voor dat je een slazwierder aanschaft die groot genoeg is. Eentje met een diameter van zo’n 20 cm is prima als je een slaatje voor jezelf maakt, maar als je wilt dat je groenten voldoende plaats hebben om goed gedroogd te worden, kies je beter voor een exemplaar met een doorsnede van 25 cm of meer.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen