Gegrilde sla met honing en walnoten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde sla met honing en walnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke salade. Perfect als bijgerecht voor je barbecue. 

bereiding
  1. 1

    Spoel en snipper de rozemarijn. Rooster de walnoten in een pan zonder vetstof. Voeg hieraan de honing, de rozemarijn en de roze-peperbolletjes toe. Meng kort en giet dan over een bakplaat. Bestrooi met fleur de sel. Laat afkoelen en hak de noten grof.

  2. 2

    Maak de dressing. Pel de knoflook en snij 'm fijn. Meng met de zure room, de mayonaise en de cognac. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Spoel de slaharten en snij doormidden. Bestrijk ze op het snijvlak lichtjes met olijfolie en leg ze op de grill, tot de sla lichtjes begint te kleuren. Grill de kerstomaten 5 minuten in een aluminium bakje tot ze beginnen te barsten.

  4. 4

    Leg de sla op een schaal. Werk af met de knoflookdressing, noten en tomaten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel en snipper de rozemarijn. Rooster de walnoten in een pan zonder vetstof. Voeg hieraan de honing, de rozemarijn en de roze-peperbolletjes toe. Meng kort en giet dan over een bakplaat. Bestrooi met fleur de sel. Laat afkoelen en hak de noten grof.

  2. 2

    Maak de dressing. Pel de knoflook en snij 'm fijn. Meng met de zure room, de mayonaise en de cognac. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Spoel de slaharten en snij doormidden. Bestrijk ze op het snijvlak lichtjes met olijfolie en leg ze op de grill, tot de sla lichtjes begint te kleuren. Grill de kerstomaten 5 minuten in een aluminium bakje tot ze beginnen te barsten.

  4. 4

    Leg de sla op een schaal. Werk af met de knoflookdressing, noten en tomaten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.