Recept

Pompoensoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze klassieker blijft een van onze favoriete soepen in de herfst. Een eenvoudig basisrecept.

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de pompoen en snij 'm in blokjes.  Pel en ontpit de tomaat, snij 'm in stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.

  2. 2

    Fruit de ui samen met de knoflook glazig in olijfolie. Doe er de groenten bij en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat even stoven.

  3. 3

    Overgiet met de bouillon en laat 20 minuten zachtjes koken. Mix. Proef de soep en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Serveer er de room apart bij. Werk de soep eventueel af met pompoenpitten, croutons, kruiden naar keuze ...

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoensoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!