Recept

Pompoensoep met crumble van quinoa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak je traditionele pompoensoep eens wat minder klassiek met een leuke topping. Deze crumble van quinoa, bijvoorbeeld.

Zie je op tegen het schillen? Een niet te grote butternut kun je mét de schil verwerken. Grotere exemplaren kun je in de oven garen: je kunt dan het vruchtvlees van de pompoen gewoon uit de schil scheppen.

 

bereiding
  1. 1

    Schil de pompoen en verwijder de pitten. Maak de ui, de selder, de tomaten en de pompoen schoon en snij in blokjes.

  2. 2

    Fruit de groenten glazig in wat boter, samen met de tijm. Kruid met peper en zout. Blus met de bouillon en laat 25 minuten garen onder deksel.

  3. 3

    Rooster de pompoenpitten en de venkelzaadjes, meng ze met de gepofte quinoa. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en roer tot een crumble.

  4. 4

    Mix de soep, voeg de zachte geitenkaas toe en mix opnieuw. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de soep over kommen of borden en werk af met de crumble.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoensoep met crumble van quinoa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!