Pompoensoep met saffraan
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pompoensoep met saffraan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een herfstklassieker

bereiding
  1. 1

    Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snij het vruchtvlees in blokjes. Je hebt ongeveer 600 g pompoen nodig. Pel de tomaat, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes.

  2. 2

    Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Stoof ze glazig in een soeppan met wat boter of olie. Voeg de blokjes pompoen en tomaat toe, en de saffraan. Stoof even mee.

  3. 3

    Overgiet de groenten met de bouillon en breng aan de kook. Zet het vuur lager. Laat 15 à 20 minuten zachtjes pruttelen.

  4. 4

    Mix de soep goed fijn. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel over borden of kommetjes en werk af met een scheutje room en eventueel een saffraandraadje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snij het vruchtvlees in blokjes. Je hebt ongeveer 600 g pompoen nodig. Pel de tomaat, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes.

  2. 2

    Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Stoof ze glazig in een soeppan met wat boter of olie. Voeg de blokjes pompoen en tomaat toe, en de saffraan. Stoof even mee.

  3. 3

    Overgiet de groenten met de bouillon en breng aan de kook. Zet het vuur lager. Laat 15 à 20 minuten zachtjes pruttelen.

  4. 4

    Mix de soep goed fijn. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel over borden of kommetjes en werk af met een scheutje room en eventueel een saffraandraadje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.