Meest recente artikelen

Het perfecte kerstmenu volgens je sterrenbeeld

Het staat in de sterren geschreven

Het perfecte kerstmenu volgens je sterrenbeeld Artikel

Kan jij maar niet beslissen wat je wilt klaarmaken voor Kerstmis? Misschien moet je de sterren laten beslissen. Wij zochten uit welk kerstmenu voor jou in de sterren geschreven staat op basis van je horoscoop.

Steenbok

Steenbokken zijn ambitieus en geduldig. Ze vinden het niet erg om wat extra moeite te doen voor een fantastisch kerstmenu en eens iets nieuws te proberen. Verder zijn Steenbokken eigenwijs en hebben ze veel zelfdiscipline. Ze zullen zich niet zomaar laten gaan omdat het feestdagen zijn. Een slank, maar gesofisticeerd menu is hun perfecte match.

Waterman

Watermannen zijn excentriek en onvoorspelbaar. Je weet nooit waar je je aan kan verwachten als je bent uitgenodigd voor het feestmenu door een Waterman. De onafhankelijke, rebelse Waterman gaat graag tegen de stroom in en kan niet wachten om zijn/haar gasten te verrassen met een volledig vegan kerstmenu. De kans is groot dat de Waterman je niet eens vertelt dat het menu volledig plantaardig is. Zo is de verrassing nog groter nadat de gasten alles met smaak opgepeuzeld hebben.

Vissen

Vissen zijn dromerig en leergierig. Hoewel het hier koud is, zijn Vissen waarschijnlijk aan het dromen van witte stranden en palmbomen. Ze houden ervan om nieuwe smaken te leren kennen en meer te leren over buitenlandse keukens. Falen staat niet in het woordenboek van Vissen. Ze zetten vol zelfvertrouwen een zuiders menu op tafel.

Ram

Rammen zijn erg impulsief. De kans is groot dat de Ram last-minute nog wat extra gasten heeft uitgenodigd. Vrienden vinden dat waarschijnlijk een slecht idee, maar de koppige Ram houdt van wat avontuur en adrenaline. Maak het jezelf niet te moeilijk, Ram. Deze kerstmenu’s zijn klaar binnen het uur. Zet die extra bordjes maar op tafel!

Stier

Stieren zijn echte levensgenieters. Ze zijn koppig en doelbewust. De Stier heeft zijn/haar kerstmenu weken op voorhand gepland en werkt het tot in de puntjes af. Stieren houden van een goed glas wijn en rijkelijke porties met een vleugje luxe. Ven een kerstmenu deluxe wordt de Stier dolgelukkig.

Tweeling

Voor de Tweeling is het leven een feest. Ze zijn ware filosofen en houden ervan om met een grote groep vrienden heel de avond over het leven te praten. Waar ze minder naar uit kijken is de opruim en afwas nadien. Tweelingen houden namelijk niet van huishoudelijke taken. Laat iedereen iets meebrengen en maak van kerstavond een gezellig potluck. Zo heb je minder voorbereidings- en opruimwerk en wordt het toch een feest.

Kreeft

Kreeften zijn huiselijk en gevoelig. Ze vinden het belangrijk om je op je gemak te laten voelen. Ze hebben veel aandacht voor familie en de gevoelens van anderen. Het spreekt voor zich dat de Kreeft een grote groep mensen uitnodigt op het kerstmenu. Iemand buitengesloten doen voelen, zou je hart breken. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde is het motto van de Kreeft. Gelukkig hebben ze veel geduld. Kies een kerstmenu dat geschikt is voor grote groepen en vermijd stress.

Leeuw

Leeuwen zijn veeleisend, maar hebben een goed gevoel voor humor. Ze willen iedereen tevreden stellen, maar houden niet van saai of klassiek. Een fondue-menu is echt iets voor de Leeuw. Iedereen houdt van een feestelijke fondue en je kan lekker creatief zijn in de bijgerechten. Leeuwen hebben veel aandacht en liefde nodig. Dankzij de fondue in het midden van de tafel spendeer jij de hele avond bij je gasten in plaats van alleen in de keuken.

Maagd

Maagden zijn kieskeurig en harde werkers. Ze hebben het kerstmenu ongetwijfeld tot in de puntjes voorbereid. Maagden zetten liefst een zes gangen kerstmenu op tafel. Verklappen wat de volgende gang inhoudt, vertellen ze je niet. Maagden houden ervan een beetje geheimzinnig te blijven. Van dit zes gangen menu zijn al je gasten onder de indruk. De bescheiden Maagd zal nooit toegeven hoeveel werk het was. ‘Het ziet er ingewikkelder uit dan het is hoor’, is een zinnetje dat de Maagd wel vaker gebruikt.

Weegschaal

De Weegschaal is een eeuwige twijfelaar en zal geen overhaaste beslissingen nemen. Neem geen risico’s en maak het jezelf gemakkelijk door te kiezen voor een traditioneel feestmenu, dat valt altijd in de smaak. Hoewel de Weegschaal diplomatisch is, haalt hij/zij mensen ook graag eens uit hun evenwicht. Schrik dus niet wanneer de Weegschaal een van de gerechten toch een creatieve twist heeft gegeven. Stiekem een veganistische vol-au-vent serveren? De Weegschaal zou het durven.

Schorpioen

Schorpioenen zijn doelgericht en bang om te falen. Een kerstmenu dat niet kan mislukken, is dus een veilige keuze. Toch zijn Schorpioenen erg intuitief en durven ze wel eens af te wijken van het recept. Gelukkig hebben ze gevoel voor humor. Als er dan toch iets fout gaat, lossen ze het vlot op met een grapje.

Boogschutter

Boogschutters zijn erg wijs en hebben veel kennis. De klassiekers hebben ze vlotjes onder de knie, maar Boogschutters zijn open minded en proberen graag eens iets nieuws. De kans is groot dat ze iets op tafel zetten dat ze op Pinterest zagen en nog nooit eerder probeerden. Ze kijken altijd naar de toekomst en proberen als eerste de nieuwste trends. Ook hun tafel is ongetwijfeld modern gestyled. Boogschutters zijn vaak inspirerende mensen. Door hun prachtige menu op Instagram te posten inspireren ze anderen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen