Koken voor grote groepen

Of je nu met vrienden een huisje in de Ardennen gehuurd hebt, de vrienden van je kinderen wil verrassen op een uitgebreid menu of gewoon een verjaardagsdiner organiseert, koken voor grote groepen vraagt om een speciale aanpak. Met deze 5 tips kom je al een heel eind.

  1. Hou het simpel: maak een deel van je menu vooraf en vries het in. Of kies voor vooraf geschilde aardappelen, geraspte worteltjes of gesnipperde ui.
  2. Werk altijd met kwaliteitsvolle en verse producten, zo ben je zeker dat je recept zal slagen.
  3. Maak een plan: schrijf vooraf op wat je wil maken en in welke volgorde. Het is al moeilijk genoeg om het overzicht te houden.
  4. Experimenteer niet: maak iets klaar waarvan je weet dat het zal lukken.
  5. Zorg voor instant sfeer: kleed de tafel leuk aan, serveer je eten in felgekleurde bowls of zet je bestek in vaasjes op tafel. Het oog wil ook wat.

Gerelateerde artikelen