Meest recente artikelen

Een kerstmenu om mee uit te pakken op Instagram

Want dit menu wil je gewoon sharen!

Een kerstmenu om mee uit te pakken op Instagram Artikel

Zie je het niet zitten om uren in de keuken te staan maar wil je toch indruk maken op je gasten? Met deze tips en recepten tover je eenvoudige kerstrecepten om tot echte kunstwerkjes. Wedden dat je gasten ze delen op Instagram?

 

Met dit menu ga je voor een échte Instastoefkerst:

Zo maak je de mooiste foto’s van jouw kerstmenu

Ga voluit voor kleur! Bruine of beige tinten zijn vaak niet zo mooi op foto. Kies voor kleurrijke ingrediënten als geroosterde pompoen, bietjes, wortelen, frisse groene salade… Speel in op contrast voor een extra effect.

Denk aan een mooie tafelschikking. Gebruik een stijlvol servies en schik je glazen en je bestek netjes op tafel. Leg wat kerstlampjes in het midden of zet enkele mooie theelichtjes voor een extra gezellig effect.

Ook je bordschikking is belangrijk. Zorg voor propere randen en schik de ingrediënten netjes op het bord. Niemand wil eten delen dat snel snel op het bord gegooid lijkt.

Maak het ook niet te donker. Iedereen wil graag zien wat hij eet. Zorg voor sfeervolle verlichting die je gerechtjes extra in de verf zet.

Zo decoreer jij de mooiste feesttafel

Een sfeervolle menukaart? Zo gemaakt! Trek met potlood lijnen op een witte kaart. Schrijf er met een goud-of koperstift ‘I am dreaming of a white Christmas’ op en teken er een sterretje boven. Laat drogen en gom de potloodlijntjes weg. Of download onze gratis printables!

Snij een kerstboom uit knutselfoam, plak hem op een houten blokje, en doop hem in een koperkleurige textielverf. Stempel op servetten en fixeer met het strijkijzer.

Een takje groen tussen je servetring zorgt voor een fris en elegant accent. Maak bijvoorbeeld een kaneelstokje en een takje rozemarijn vast aan een servet met een mooi wollen touwtje.

Ga voor tafeldecoratie in brons, rosé en goud. Deze kleuren zijn niet alleen feestelijk, maar ook nog eens heel erg hip. Steek bijvoorbeeld een dennentak in een grote, koperkleurige vaas. Zo mooi!

Zorg voor een personal touch en maak voor elke gast een eigen naamkaartje. Bind het met een koordje rond een servet en steek er een bloemetje of een takje tussen. Oh’s, ah’s en likes verzekerd!

Zo presenteer je de hipste gerechtjes

Voor cocktails met een instant wow-effect: ijsblokjes met een takje tijm, jeneverbesjes of steranijs erin. Voeg je smaakmakers toe aan het water voor je de ijsblokjes invriest.

Doe een stukje droogijs in je cocktails voor een smokey effect. Spectaculair!

Serveer je hapjes eens op een stokje. Je kunt voor het stokje een eenvoudig schoongemaakt takje gebruiken.

Vergeet toefjes, zalfjes en espuma’s maar gebruik mooie frisse kruiden om je gerechten mee af te werken. Het groen accentueert de kleuren van je gerecht en maakt het helemaal fotoproof.

Klap op de vuurpijl: het dessert

Het dessert is  dé eyecatcher van je kerstdiner. Versier voor een echt wauw-effect je desserts met grote chocoladevlokken of gesmolten chocolade die lekker nonchalant over je feesttaart druipt.

Ook een echte trend dit jaar: plastic dieren op je taart. Je kunt ze kopen (bij Hema, Action of Blokker) en puur natuur laten, maar je kunt ze ook in een hip kleurtje spuiten of opvrolijken met feesthoedjes.

Serveer koekjes voor bij de koffie in de vorm van een kerstboom. Zo’n koekjesboom vraagt wat geduld maar het resultaat is prachtig.

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen