Meest recente artikelen

Alles koud! Recepten voor een feestje zonder koken

Handig en overheerlijk.

Alles koud! Recepten voor een feestje zonder koken Artikel

Of je het nu doet omdat je oven stuk is, omdat je zoveel mogelijk op voorhand wil werken of omdat het gewoonweg te heet is voor warme gerechten: een feestje zonder koken is altijd een goed idee. Wij vertellen je graag met welke recepten je ongetwijfeld zult scoren.

Een feestje organiseren met gerechten waarvoor je niet of enkel op voorhand hoeft te koken is een geweldig idee: je hoeft namelijk maar weinig à la minute te doen, waardoor je meer tijd kunt doorbrengen met je gasten. Geen idee hoe je eraan moet beginnen? Wij doen enkele suggesties.

Koude tapas, por favor!

Fan van de Spaanse keuken? Kies dan voor koude tapas! Niets dat meer aan de zomer doet denken dan heerlijke mediterraanse hapjes. Laat je trouwens niet beperken: ook hapjes niet strikt gezien niet Spaans van oorsprong zijn, kunnen prima als tapa dienen.

Kies bijvoorbeeld voor:

Apero-planking

Die prachtig gedresseerde borden op restaurant zijn echte kunstwerkjes, maar ook van een aperoplank kun je een pareltje maken. Kies voor kleurrijke ingrediënten en zoveel mogelijk verschillende texturen om er een doorslaand succes van te maken, of blijf net bij één thema (charcuterie, vegan hapjes, …).

Laat je inspireren door:

Koud buffet om op te scheppen

Ook grote groepen kun je van lekkers voorzien zonder koken. Kies jij voor een moderne buffettafel met hippe trendgerechten of vind je dat er niets opkan tegen een goeie oude Breugeltafel? Maakt niet uit; met een buffettafel kun je namelijk alle kanten uit. Deze optie is overigens ideaal voor lente- of communiefeesten.

Enkele aanraders en prima tips:

Retrovibes: koude schotel

Waarom ga je niet eens 100% retro met een zalige koude schotel? Laat die perziken-tonijn, tomaten-garnaal en gevulde eitjes maar aanrukken; wedden dat je gasten blij verrast zullen zijn?

Stap in de lekkerste tijdmachine ooit:

Onze tip? Kies een dip!

Is er iemand die níét houdt van chips of grissini met dips? Wij zijn er alvast verzot op, want: lekker kleurrijk en supergezellig. Zorg voor voldoende variatie in zowel de dips zelf als het lekkers waarmee je dipt en je zit gebeiteld.

Dippen maar:

Vergeet je dessert niet!

Een feestje is pas geslaagd met een zoet einde, toch? Deze lekkere toetjes maak je ruim op voorhand, zodat je op de dag zelf kunt meegenieten.

Afsluiten in stijl doe je zo:

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen