Meest recente artikelen

Zo organiseer je het perfecte communie- of lentefeest

Een supertoffe dag!

  • Deel dit artikel:
Zo organiseer je het perfecte communie- of lentefeest Artikel

Als jij binnenkort een communicant of lentefeester hebt, ga je ongetwijfeld een superfijne periode tegemoet! Organiseer je het feest zelf en heb je nog een beetje hulp nodig? Dan geven wij je alvast onze allerbeste tips en recepten om er een geslaagde dag van te maken.

1. Bepaal een thema

Kies een thema en trek dit door over de hele lijn van het feest. Ga voor een bepaalde kleur, een bloemen-, piraten- of prinsessenthema … bepaal het thema samen met het feestvarken. Geef er alleszins een persoonlijke toets aan en hang bijvoorbeeld slingers met foto’s op of verwerk de communiekaartjes in de tafeldecoratie. Zorg ook voor gezelligheid: kaarsen en lichtjes doen wonderen, zeker als het donkerder wordt!

Laat je inspireren door de volgende beelden:


2. Zorg voor een tafel vol lekkers

Kies je voor een buffet, een barbecue of bedien je je gasten aan tafel? Elke formule heeft z’n voor- en nadelen, maar een buffet is de beste optie als je de dag zelf weinig werk wil hebben. Bepaal op voorhand wat je allemaal op tafel wil zetten en kies best voor gerechten die je zoveel mogelijk op voorhand kunt klaarmaken. Hou ook rekening met servies en warmhouders: heb je alles in huis of moet je sommige dingen nog voorzien? Met deze recepten zul je ongetwijfeld succes hebben:

3. Laat je gasten zichzelf bedienen

Als je voor een buffet kiest kunnen je gasten hun eten zelf opscheppen, maar wat dacht je van een leuke en originele bar waar iedereen zich ook van drankjes kan voorzien? Zet glazen, rietjes en drankjes in ijsemmers klaar en zorg voor leuke afwerking: snij op voorhand wat fruit en haal botanicals in huis om gin en andere drankjes te pimpen. Lekker!


4. Voorzie entertainment

Niet alleen voor de kids, maar voor àlle gasten! Denk bijvoorbeeld aan:

  • een speel- en knutselhoek
  • een springkasteel of trampoline
  • een boodschapmuur: maak een bord met envelopjes waar de gasten een mooie wens kunnen achterlaten. Leuk om achteraf open te maken én om te bewaren!
  • een fotohoek, mét attributen om mee te poseren
  • de mogelijkheden zijn eindeloos!

5. Geef achteraf kleine cadeautjes mee

Die je samen met je communicant of lentefeester hebt gemaakt. Dit kan natuurlijk vanalles zijn, maar kleine culicadeautjes zijn altijd een goed idee. Deze zijn alvast leuk en makkelijk te maken:

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.