Recept

Roze chocolademousse

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Heb je al eens van ruby chocolade gehoord? Dat is de vierde chocoladesoort naast puur, melk en wit. De kleur is opvallend roze en de smaak is fris en fruitig. De kleur is van nature aanwezig in de rubycacaoboon - er worden dus geen vruchtenaroma's of kleurstoffen aan toegevoegd. In België wordt ruby chocolade verkocht in druppels, waar je alle chocoladedesserts mee kunt maken. De moeite waard om eens te proberen!

bereiding
 1. 1

  Splits de eieren. Klop het eiwit stevig op en zet even apart. Klop de room op en zet even apart.

 2. 2

  Laat de chocolade au bain-marie smelten, roer er eventueel wat rode kleurstof of rodebietenpoeder onder zodat je een mooie dieproze kleur krijgt.

 3. 3

  Voor de volgende stappen zet je alles best goed klaar, want je moet erg snel zijn zodat de chocolade niet stolt.

 4. 4

  Klop de eigelen op met de suiker tot het schuim als een lint van de klopper loopt. Roer er de gesmolten roze chocolade onder, meng tot een homogene massa en schep er meteen, beetje bij beetje en heel voorzichtig, het opgeklopte eiwit onder. Spatel verder tot een mousse. Schep er tot slot voorzichtig de opgeklopte room onder.

 5. 5

  Verdeel over de kommetjes en laat zo’n 2 uur opstijven in de koelkast. Haal uit de koelkast en werk af met stukjes framboos, verkruimelde koekjes, witte chocoladekrullen en ruby chocoladedruppels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Roze chocolademousse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!