Meest recente artikelen

5 tips en 8 recepten voor een onvergetelijk zomerbuffet

Opscheppen mag!

5 tips en 8 recepten voor een onvergetelijk zomerbuffet Artikel

De voordelen van een zomerbuffet? Het ziet er altijd top uit, er is voor elk wat wils, en je kunt het meeste van tevoren maken. Dus: jij geniet samen met je gasten van het zonnetje!

  1. Denk na over de presentatie van de gerechten: wissel af tussen grote schalen, hartige taarten of quiches om aan te snijden, leuke spiesjes … Presenteer je dessert in kleine glaasjes of leg je liever je gebakjes op een mooie etagère? Speel met verschillende hoogtes, dan krijg je een 'picture perfect'.
  2. Veggies of vrienden met een allergie of intolerantie? Kies dan voor gerechten die je makkelijk kunt aanpassen, zo kan iedereen meesmullen en hoef jij geen extra uren in de keuken te staan.
  3. Zet de gerechten op je zomerbuffet in de juiste volgorde, net zoals een menu. Start met de aperohapjes, soep en voorgerecht. Ga dan verder met koude hoofdgerechten om te eindigen met de warme gerechten. De warme gerechten kun je presenteren in warmhoudschalen. Eindigen doe je met brood.
  4. Zet kaartjes of vlagjes bij elk gerecht met daarop wat het is: zo hoef je dat niet de hele tijd uit te leggen. Of schrijf de verschillende gerechten van je buffet met krijtstift op een oud schoolbord.
  5. Voorzie drank met en zonder alcohol. Leen eventueel een extra koelkastje bij vrienden of familie om alles koud te leggen, of koel je drankjes snel door ze in een bak met koud water, zout en ijsblokjes te leggen.

Enkele toffe gerechtjes voor je zomerbuffet

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen