Crème brûlée
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Crème brûlée

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een vurige afsluiter

bereiding
  1. 1

    Breng de room en de melk aan de kook met het vanillestokje. Neem van het vuur en laat 10 minuten trekken.

  2. 2

    Schraap het vanillemerg uit het stokje en doe het bij de roommelk.

  3. 3

    Klop de eierdooiers wit-schuimig met de suiker. Giet er de kokendhete roommelk bij. Roer krachtig. 

  4. 4

    Zet de pot nog 1 minuut op het vuur. Blijf roeren, laat vooral niet meer koken!

  5. 5

    Verdeel de crème over vuurvaste kommetjes. Zet ze in een warmwaterbad ongeveer 30 minuten in de oven op 175° C.

  6. 6

    Laat minstens 4 uur (of nog beter een nacht) afkoelen in de koelkast.

  7. 7

    Strooi de rietsuiker op de crème. Zet de kommetjes een paar minuten onder de hete grill, helemaal bovenaan in de oven of karamelliseer de suiker met een brandertje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Breng de room en de melk aan de kook met het vanillestokje. Neem van het vuur en laat 10 minuten trekken.

  2. 2

    Schraap het vanillemerg uit het stokje en doe het bij de roommelk.

  3. 3

    Klop de eierdooiers wit-schuimig met de suiker. Giet er de kokendhete roommelk bij. Roer krachtig. 

  4. 4

    Zet de pot nog 1 minuut op het vuur. Blijf roeren, laat vooral niet meer koken!

  5. 5

    Verdeel de crème over vuurvaste kommetjes. Zet ze in een warmwaterbad ongeveer 30 minuten in de oven op 175° C.

  6. 6

    Laat minstens 4 uur (of nog beter een nacht) afkoelen in de koelkast.

  7. 7

    Strooi de rietsuiker op de crème. Zet de kommetjes een paar minuten onder de hete grill, helemaal bovenaan in de oven of karamelliseer de suiker met een brandertje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.