Rijstpap van Wim Ballieu
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rijstpap van Wim Ballieu

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de rijst in een vergiet en spoel onder stromend water tot het water helder is.

  2. 2

    Halveer de vanillestokjes. Doe in de melk (voeg eventueel nog enkele draadjes saffraan toe) en breng net aan de kook. Doe de rijst bij de melk en zet de pot 17 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Doe de bruine suiker en de bloem in een kom en meng er de kandijsiroop onder. Giet het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 10 minuten karamelliseren in de oven. Haal uit de oven en breek in stukjes.

  4. 4

    Roer de rijstpap om, haal het vanillestokje eruit en schep uit in schaaltjes. Laat afkoelen en serveer met de stukjes suikerkaramel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de rijst in een vergiet en spoel onder stromend water tot het water helder is.

  2. 2

    Halveer de vanillestokjes. Doe in de melk (voeg eventueel nog enkele draadjes saffraan toe) en breng net aan de kook. Doe de rijst bij de melk en zet de pot 17 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Doe de bruine suiker en de bloem in een kom en meng er de kandijsiroop onder. Giet het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 10 minuten karamelliseren in de oven. Haal uit de oven en breek in stukjes.

  4. 4

    Roer de rijstpap om, haal het vanillestokje eruit en schep uit in schaaltjes. Laat afkoelen en serveer met de stukjes suikerkaramel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.