Meest recente artikelen

Is stomen echt zoveel gezonder?

En hoe kan ik gestoomde groenten meer smaak geven?

Is stomen echt zoveel gezonder? Artikel

Stomen wordt gezien als de gezondste manier om groenten te bereiden. Maar is dat echt zo en waarom? En hoe geef je je gestoomde groentjes wat meer smaak? Wij vroegen het aan voedingsdeskundige Lynn De Merlier.

Lynn: "Stomen is de beste manier om je groenten te bereiden. Het heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Je groentjes blijven mooi van kleur, ze behouden ook alle vitaminen en mineralen en je hoeft geen vetstof te gebruiken. Dus als je je inname van vet wat moet verminderen, is stomen ook zeker een goede methode. Maar hoe geef je nu wat extra smaak aan die gestoomde groenten? Wel, door gebruik te maken van kruiden en specerijen. Peper en zout zijn de meest courante, maar je kunt ook gebruikmaken van allerlei kruidenmixen of Provençaalse kruiden. Ook zaden kunnen extra smaak geven, denk bijvoorbeeld aan komijnzaad, venkelzaad of mosterdzaad. Daarnaast kun je verse kruiden gaan gebruiken zoals basilicum, tijm, munt, gember, koriander, noem maar op.

Behalve groenten kun je ook vlees en vis stomen. Op libelle-lekker.be staat een heerlijk recept van gestoomde tongrolletjes afgewerkt met een toets van citroengras en oregano. Een superlekkere, verrassende combinatie."

Wie is Lynn De Merlier?

Lynn is osteopaat en voedingsdeskundige. Haar doel? Mensen helpen om zich vitaal en fit te voelen. Ze gelooft niet in traditionele diëten die alleen maar gefocust zijn op gewichtsverlies, en ontwikkelde een eigen gezondheidsmodel met als pijlers osteopathie, gezonde voeding en mentale rust. Lynn heeft naast haar praktijk ook een blog, organiseert online workshops rond gezonde voeding en schreef er ook een boek over: 'Goesting in gezondheid: gezond eten voor rustige darmen en een energiek leven'.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen