Recept

Normandisch stoofpotje met kip, cider en spekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk stoofpotje in de beste Franse traditie!

Toptips!

Gebruik room met een vetgehalte van minstens 20%. Zo krijgt de saus een mooie binding.Calvados geeft de saus een rijkere smaak, met cider hou je het geheel lichter.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook. Pel de ui en snij hem in halve maantjes. Kruid de kippenbouten met peper en zout.

  2. 2

    Korst de kippenbouten in een grote diepe pan aan in de boter. Voeg de spekjes, de knoflook en de ui toe en laat ze even meestoven.

  3. 3

    Blus de kip met de calvados of de cider. Voeg de room en de kippenbouillon toe en laat de kip zachtjes 1.30 tot 2 uur sudderen op het vuur. Werk het stoofpotje af met de peterselie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Normandisch stoofpotje met kip, cider en spekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!