Kip in een romige tomatensaus met mozzarella
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kip in een romige tomatensaus met mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze ovenschotel met kip zorgt dankzij het Italiaans tintje meteen voor een vakantiegevoel. Zelfs in de winter! 

bereiding
  1. 1

    Fruit de ui met de look en de chiliflakes in olijfolie glazig. Voeg de paprikablokjes toe en roerbak 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Schenk de passata in de pan en voeg de tijm toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus 15 minuten sudderen. Roer er de laatste 2 minuten de mascarpone onder.

  3. 3

    Snij de kipfilets in en kruid ze met peper en zout. Bak ze op hoog vuur goudbruin in olijfolie. Verdeel de kip en de tomatensaus in een ovenschaal. Beleg met plakjes mozzarella en bestrooi het geheel met pecorino. Zet in de oven tot de mozzarella bubbelt en een beetje kleurt. Bestrooi met vers basilicum en serveer met het stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Fruit de ui met de look en de chiliflakes in olijfolie glazig. Voeg de paprikablokjes toe en roerbak 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Schenk de passata in de pan en voeg de tijm toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus 15 minuten sudderen. Roer er de laatste 2 minuten de mascarpone onder.

  3. 3

    Snij de kipfilets in en kruid ze met peper en zout. Bak ze op hoog vuur goudbruin in olijfolie. Verdeel de kip en de tomatensaus in een ovenschaal. Beleg met plakjes mozzarella en bestrooi het geheel met pecorino. Zet in de oven tot de mozzarella bubbelt en een beetje kleurt. Bestrooi met vers basilicum en serveer met het stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.