Recept

Snelle nasi goreng met kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst beetgaar in water met het kippenbouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Verhit wat olie in een wok. Kluts de eitjes en bak er 2 dunne omeletjes van. Laat ze even afkoelen, rol op en snij in stukjes.

  3. 3

    Snij de kip in blokjes. Meng het maïszetmeel met de sojasaus en haal de kip erdoor. Korst de kipfiletblokjes aan in de wok en haal ze eruit.

  4. 4

    Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes. Maak de sluimererwten schoon en snij ze in snippers. Snij de maïskolven in dikke plakjes. Pel en snipper de knoflook. Roerbak de wortelen en de maïs in de wok. Voeg na enkele minuten de erwtjes en de sluimererwten toe. Kruid met de oestersaus, de gember en de knoflook en roerbak tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de kip en de rijst toe en laat het geheel nog enkele minuten doorwarmen.

  5. 5

    Spoel de koriander en snipper grof. Maak de lente-ui schoon en snipper grof. Haal de pan van het vuur, verdeel de nasi goreng over de borden en werk af met de stukjes omelet, lente-uitjes, koriander en chilisaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Snelle nasi goreng met kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!