Meest recente artikelen

Watermeloen: zomerkampioen!

De perfecte dorstlesser en nog zoveel méér

Watermeloen: zomerkampioen! Artikel

Niks zo zomers als smullen van een stuk watermeloen in de zon. En behalve lekker, is het nog goed voor je ook!

Een ras apart

Een gemiddelde watermeloen weegt zo'n 2,5 kilogram. Bij ons is het vruchtvlees meestal rood, maar er zijn ook rassen die geel, oranje, roze of wit zijn. Er bestaan zelfs varianten zonder pitjes!

De perfecte dorstlesser

Watermeloen is dé perfecte dorstlesser op een warme zomerdag. En dat is ook niet verwonderlijk, als je bedenkt dat maar liefst 90% van de vrucht uit water bestaat.

Goed voor je bloed

Watermeloen zit boordevol vitamine C, kalium en antioxidanten. Die zouden het risico op diabetes, hartfalen en astma verminderen. Het rode vruchtvlees bevat dan weer lycopeen, een antioxidant dat je ook terugvindt in tomaten. Een boost voor je bloedcirculatie.

Fijn voor huid en haar

Gehydrateerde huid en glanzend haar? Leg dan een watermeloenschil op je huid. Het wit van de schil maakt je huid strakker en frisser. Een natuurlijke mini-facelift, zeg maar. Maar niet alleen je huid, ook je haren kunnen mee profiteren. Watermeloen zit namelijk boordevol biotine en dat bevordert de haargroei en maakt je haar sterker. Bye bye gespleten haarpuntjes en haaruitval!

Gezonde snack

Aziaten roosteren de pitjes van de meloen als knabbeltje voor tussendoor. Lekker, en veel gezonder dan chips of snoep.

Kubus-de-luxe

Wist je dat watermeloen als exclusief cadeau gegeven wordt in Japan? Er gingen al meloenen over de toonbank voor 11.000 euro! Japanners kweken ze zelfs in glazen kubussen, omdat ze als vierkant handiger zijn om te snijden.

Zo hou je 'm fris

Is de watermeloen nog niet in stukjes gesneden? Dan bewaar je 'm best op een temperatuur tussen 10 en 16°C. Stop de gesneden stukjes in de koelkast. Wikkel ze in vershoudfolie, zo blijven ze lekker sappig en fris.

3x heerlijk op je bord

  1. Als hapje: serveer de meloen op een kaasplankje, samen met wat druiven en noten. Ook geitenkaas is hier heel lekker bij!
  2. Als salade: breng wat meer pit in de klassieke fruitsalade met watermeloen door er feta, munt en zwarte peper aan toe te voegen.
  3. Als dessert: leg de stukjes watermeloen samen met ander fruit in een papillot op de barbecue. Heerlijk bij een bolletje roomijs.

Probeer deze recepten met watermeloen

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen