Watermeloen-granita
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Watermeloen-granita

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe de suiker in een steelpan met dikke bodem, giet er 100 ml water bij en breng aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken tot de suiker volledig opgelost is. Neem de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.

  2. 2

    Snij het meloenvruchtvlees in kleine blokjes, mix de blokjes en haal ze door de roerzeef. Meng de meloen met de suikersiroop, het citroensap en het rozenwater en giet het mengsel in een metalen bakje.

  3. 3

    Zet het sorbetmengsel 4 uur in de diepvries en roer het om het halfuur krachtig los met een vork. Schep de sorbet in glazen en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de suiker in een steelpan met dikke bodem, giet er 100 ml water bij en breng aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken tot de suiker volledig opgelost is. Neem de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.

  2. 2

    Snij het meloenvruchtvlees in kleine blokjes, mix de blokjes en haal ze door de roerzeef. Meng de meloen met de suikersiroop, het citroensap en het rozenwater en giet het mengsel in een metalen bakje.

  3. 3

    Zet het sorbetmengsel 4 uur in de diepvries en roer het om het halfuur krachtig los met een vork. Schep de sorbet in glazen en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.