Meest recente artikelen

Met dit trucje blijft vlees of vis niet aan de barbecue plakken

En het is nog lekker ook!

Met dit trucje blijft vlees of vis niet aan de barbecue plakken Artikel

Een stukje vlees of vis op de barbecue kan enorm smaken, maar als je even niet oplet kan het al snel aan de rooster blijven plakken. Vervelend, maar er is een goede oplossing voor - die bovendien ook nog eens lekker is!

Nee, je hebt geen fles olie of aluminiumbakjes nodig om ervoor te zorgen dat je vlees vlotjes van de rooster loskomt. Het enige wat je in huis moet halen, is een citroen. Echt! Met deze truc blijft er niets plakken aan de barbecue.

Barbecue zonder plakken: de truc

  1. Snij een citroen in schijfjes en leg ‘m op de barbecue.
  2. Leg daar bovenop je vlees of vis laat het rustig garen.
  3. Zo eenvoudig is het: je stukje zal niet langer aan het rooster van de barbecue plakken én het zal een heerlijke smaak krijgen.

Het trucje werkt ook met andere combinaties!

niet plakken aan de barbecue

Er zijn nog meer lekkere combinaties mogelijk. In plaats van het gevogelte, het vlees, de schaaldieren of de vis op citroenschijfjes te leggen, kunnen je deze geurig laten garen bovenop andere schijfjes citrus. Matchen prima:

  • eend en sinaasappel
  • varkensvlees en pompelmoes
  • scampi en limoen

Probeer ook eens deze BBQ-recepten

Barbecue, dat is altijd een festijn! Zeker met dit lekkers van de gril. Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen