Gegrilde zalm op de barbecue
bereiding
-
1
Meng 2 el olijfolie met de sambal, kruid met peper en zout. Wentel de zalmmoten erdoor en laat 10 minuten marineren.
-
2
Doe de couscous in een kommetje en schenk de warme bouillon en de steranijsjes erbij. Laat 5 minuutjes wellen en roer los met een vork. Schep de steranijsjes er voorzichtig uit.
-
3
Pel de sjalotten en snipper fijn. Halveer de pepertjes, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snipper in fijne ringen. Pers de sinaasappels en vang het sap op. Rasp de schil en blancheer. Pel de overige 2 sinaasappels en doe in partjes.
-
4
Meng de couscous met het sap, de pepertjes, de gesnipperde sjalot, de sinaasappelschil en de -partjes. Schep om.
-
5
Gril de zalmmoten goudbruin op de barbecue. Serveer met de couscous en een handjevol postelein of scheutjes.