Meest recente artikelen

Tips om meer groenten en fruit te eten

Tips om meer groenten en fruit te eten Artikel

Vandaag start de Week van Groenten en Fruit. Het doel: met z'n allen gezonder gaan eten. Deze tips helpen je goed op weg.

  • Groenten eten kan de hele dag door. Neem een ruime portie bij de warme maaltijd (200 g of 4 groentelepels; dit komt overeen met ongeveer een half gevuld bord) en neem zo'n 100 g bij de broodmaaltijd, bijvoorbeeld in de vorm van rauwkost. Groenten kunnen ook als tussendoortje, bv. een tas soep, een kommetje kerstomaatjes, reepjes wortel of komkommer en radijsjes.
  • Fruit kan bij het ontbijt, als dessert of als tussendoortje. Eet 2 tot 3 stuks fruit per dag.
  • Kiezen voor seizoensproducten is niet alleen voordelig voor je portemonnee, het zorgt ook voor een gezonde variatie in je eetpatroon.
  • Diepgevroren en voorgesneden groenten zijn gebruiksvriendelijk. Zolang je je houdt aan de bewaar- en bereidingsvoorschriften op de verpakking kunnen ze verse groenten goed vervangen.
  • Was alle groenten en fruit voor je ze gebruikt.
  • Laat groenten nooit in water liggen voor je ze bereidt, anders ontsnapt een flink deel van de vitaminen. Spoel liefst onder stromend water.
  • Kook je groenten niet langer dan nodig en slechts in een beetje water. Zo blijven ze lekker krokant en rijk aan vitaminen en mineralen.
  • Hoe gezond groenten en fruit ook zijn, ze kunnen andere productgroepen zoals graanproducten en aardappelen, zuivelproducten, vlees en vis niet vervangen. Meer groenten en fruit eten wil dus niet zeggen alleen maar groenten en fruit eten. 

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen