Meest recente artikelen

4x verfrissende, caloriearme drankjes

Van deze drankjes kun je zorgeloos genieten!

  • Deel dit artikel:
4x verfrissende, caloriearme drankjes Artikel

Cocktails en smoothies zijn erg lekker, maar vaak ook echte caloriebommen. Van deze vier drankjes kun je genieten zonder zorgen, want ze zijn laag in calorieën én heerlijk verfrissend.

Ijskoffie

Zwarte koffie bevat geen calorieën en een ijskoude koffie is erg verfrissend op een warme zomerdag. Maak je ijskoffie gerust met een sterke koffie, want de ijsblokjes zullen de smaak verzachten. Tip: maak ijsblokjes van je restje koffie in plaats van water om te voorkomen dat je ijskoffie waterig wordt.

Let wel op met het toevoegen van melk en suiker, want die bevatten natuurlijk wel calorieën. Wil je het slank houden? Ga dan voor een andere zoetstof, zoals stevia. Opgelet, zoetstof geeft een veel zoetere smaak dan suiker. Deel de hoeveelheid suiker door tien als je deze vervangt door zoetstof.

Homemade ice tea

Niets verfrissender dan een huisgemaakte ice tea. Als je calorieën wilt vermijden, laat je suiker en honing beter achterwege. 100 gram honing bevat namelijk ruim 300 kcal! Maak deze citroenmuntthee zonder suiker voor een super gezond en fris drankje.

Infused water

Water kan al snel gaan vervelen, maar je kunt er eindeloos mee variëren! Kruiden en fruit toevoegen aan je water geeft een frisse smaak, extra vitamientjes én het ziet er leuk uit.

Zelfgemaakte limonade

Limonade hoeft niet ongezond te zijn, maar ook hier mag je vooral niet overdrijven met de hoeveelheid suiker. Frisse smaken zoals citroen, matcha en pompelmoes zijn ideaal voor een fris caloriearm drankje.

Verborgen calorieën

Sommige drankjes lijken slanker dan ze zijn. Smoothies en sapjes mogen dan wel gezond zijn, ze bevatten vaak erg veel suikers en calorieën. In een smoothie gaan al snel vier stukken fruit, waarvan je de suikers in één keer binnen krijgt.

Leuk extraatje

Wil je je zomerse drankjes er extra leuk doen uitzien? Doe eens wat kruiden of eetbare bloemen in je ijsblokjes voor een mooi effect.

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen